Ugrás a tartalomra

Aktualitások a szakrendelőben

2024. július 18. csütörtök
Alábbi cikkünkben részletezzük a Káldor Adolf Szakrendelő működésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a nyári időszakra vonatkozóan.
Aktualitások a szakrendelőben

A kerületi szakrendelő átlagosan napi ezer ember ellátását végzi, ezen belül prioritást élveznek a kerületben élők. Bizonyos rendeléseken, mint például a labor, csak budafok-tétényieket fogadnak. A szabadságolások miatti esetleges változásokat minden pénteken közzéteszik a következő munkahétről a honlapon.

A call centerben telefonon (06-1/229-1777), a betegirányításon (06-1/229-1794) és a szakrendelő bejáratánál személyesen is tájékozódhatnak a kerületi lakosok.

Nyár

Ha csak a laborról beszélünk, napi szinten 180-200 ember jelenik meg 6.30 és 9.30 között vérvételre. A páciensek adatai mellett a beküldő orvos által meghatározott vizsgálatok, laborparaméterek rögzítése óramű pontossággal, hatalmas rutinnal és komoly empátiás készséggel történik, hétfőtől péntekig, elsejétől hó végéig, ami komoly megterhelést jelent a kollégáknak. Számukra is fontos a nyári feltöltődés – fogalmaz dr. Kiss Norbert ügyvezető igazgató. Igyekeznek minden évben úgy megoldani a szabadságolást, hogy ahol több szakorvos dolgozik, mint például a sebészet vagy a nőgyógyászat, lehetőség szerint ne legyen kimaradás. Ahol a hosszú évek óta hirdetett szabad státusz ellenére, csupán egy szakember dolgozik, mint például a szemészet, a rendelkezésre álló óraszám-kapacitás nagyjából kétharmad részét tudják megtölteni. A magánegészségügy (f)elszívóereje óriási.


Időpontfoglalás

Ősztől tavaszig a munkanapokon átlagban 950-1100 ember fordul meg a szakrendelőben. Ebben vannak új megbetegedések, vannak kontrollra, különböző egyéb diagnosztikai vizsgálatokra visszahívott páciensek. Minden rendelés, amely előjegyzéssel dolgozik, adott szakma által megszabott betegvizsgálati időkkel kalkulál. Átlagosan ez 15 perc, de például a kardiológiai osztályon 20-30 perces a beosztás. A legtöbb szakmánál kettős behívólista működik, hogy ha valaki lemondja az előjegyzését, más azonnal értesíthető legyen. Tapasztalat, hogy a páciensek 25-30%-a jelzés nélkül nem jelenik meg a rendelésen, ami később duplán terheli a rendszert. Személyesen, telefonon és online is lehet időpontot foglalni, illetve lemondani. A FőnixMed korszerű rendszerében rögzítve az igényt, mindenki ugyanabba a listába tud feliratkozni. Egyetlen kivétel, ha orvosszakmailag sürgősnek minősülő eset érkezik.

Év elején már megtekinthető az egész esztendőre vonatkozó időpontfoglalási naptár.

Időpontfoglalás linkje: https://elojegyzes.egeszseg22.hu/